Leasen: de belangrijkste feiten op een rij

Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over leasing, Financial Lease en Operational Lease.

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

  • Bel ons voor vrijblijvend advies op (040) 233 8480
  • Of vul het formulier in, dan nemen we contact met u op

Algemeen

Hoe werkt leasing?

Hoe uw leaseregeling eruitziet hangt af van de leasevorm die u kiest. Leaseloket biedt Financial Lease en Operational Lease. Auto’s en bedrijfsmiddelen kunt u leasen met Financial Lease of Operational Lease.

Financial Lease is een financiering. Wij kopen uw auto of bedrijfsmiddel. Daarvoor betaalt u elke maand een vast bedrag af. Nadat de laatste betaling en een eventuele slottermijn is voldaan is de auto of het bedrijfsmiddel van u.
Lees meer over Financial Lease

Operational Lease is een leasevorm waarbij wij de auto of het bedrijfsmiddel kopen en die aan u verhuren. Daarvoor betaalt u een vast maandbedrag. Na de laatste termijn geeft u de auto terug aan Leaseloket, leaset u de auto verder of koopt u de auto van ons over.
Lees meer over Operational Lease

Wat kan ik leasen?

U kunt auto’s en bedrijfsmiddelen leasen. Zolang het maar roerende zaken zijn die we makkelijk kunnen identificeren, bijvoorbeeld met een kenteken of serienummer.

Lees meer over een auto leasen
Lees meer over een bedrijfsmiddel leasen

Financial Lease

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een financiering. Wij kopen uw auto of een bedrijfsmiddel, en u mag deze een bepaalde periode gebruiken. Daarvoor betaalt u elke maand een vast bedrag af. Na dat de laatste betaling is voldaan is de auto of het bedrijfsmiddel van u.
Lees meer over Financial Lease

Ben ik bij Financial Lease eigenaar?

Juridisch gezien blijft het bedrijfsmiddel ons eigendom, totdat u de laatste betaling en een eventuele slottermijn volledig heeft voldaan. Daarna bent u de eigenaar.
Lees meer over Financial Lease

Staat het maandbedrag vast bij Financial Lease?

Ja, zodra u het contract heeft ondertekend, weet u precies hoeveel u elke maand betaalt. Uiteraard overleggen we van te voren met u hoe lang het contract loopt en wat de hoogte is van uw maandbedrag. Zo weet u altijd zeker dat u de leasevorm krijgt die het beste bij u past. Bij Financial Lease kunt u het maandbedrag verlagen door te kiezen voor een slottermijn aan het eind van de looptijd. Daarmee betaalt u het bedrag af dat nog open staat.
Lees meer over Financial Lease

Wat gebeurt er aan het einde van de leasetermijn?

Nadat u de laatste betaling heeft voldaan is de bedrijfsauto of het bedrijfsmiddel van u. U bent dan juridisch eigenaar.
Lees meer over Financial Lease

Wat is een slottermijn?

U kunt uw maandbedrag verlagen door te kiezen voor een slottermijn. Dit betekent dat u na betaling van het laatste maandbedrag nog een restbedrag overhoudt. Dit bedrag betaalt u binnen een maand na de laatste leasemaand aan ons terug. Over de slottermijn betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing.

Operational Lease

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is een leasevorm voor auto’s en bedrijfsmiddelen Wij kopen de auto of het bedrijfsmiddel en verhuren die aan u. Daarvoor betaalt u een vast maandbedrag. Na de laatste termijn geeft u de auto of het bedrijfsmiddel terug aan Leaseloket, leaset u de auto of het bedrijfsmiddel langer door of koopt u deze van ons over.
Lees meer over Operational Lease

Ben ik bij Operational Lease eigenaar van de auto?

Nee, bij Operational Lease bent u geen eigenaar. Leaseloket wordt eigenaar en verhuurt de auto of het bedrijfsmiddel tijdens de looptijd aan u.

Staat het maandbedrag vast bij Operational Lease?

Ja, zodra u het contract heeft ondertekend weet u precies hoeveel u elke maand betaalt. Uiteraard overleggen we vooraf met u over de looptijd van het contract en de hoogte van uw maandbedrag. Het maandbedrag is afhankelijk van de looptijd U vindt bij Leaseloket altijd de leasevorm die het beste bij u past.

Wat gebeurt er aan het einde van de leasetermijn?

Bij Operational Lease geeft u de bedrijfsauto aan het einde van het contract weer terug aan Leaseloket. Soms kunt u de auto kopen of langer leasen.

Fiscaal

Levert leasen fiscale voordelen op?

Ja, dat kan. Dit hangt onder meer af uw leasevorm en de regelingen van de Belastingdienst.

Bij Financial Lease is uw bedrijf bijvoorbeeld economisch eigenaar van de auto of het bedrijfsmiddel. Daardoor kunt u deze tijdens de leaseperiode op de balans zetten. Bovendien kunt u de rente en afschrijvingskosten aftrekken van de belasting. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor investeringsaftrek en andere fiscale voordelen.

Bij Operational Lease ziet de Belastingdienst u als huurder. Ook dat levert u mogelijk een aantal fiscale voordelen op.
Lees meer over de fiscale voordelen van leasen​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vragen over leasen?

Bekijk de veelgestelde vragen

U kunt ons natuurlijk ook bellen:

040 233 8480

Openingstijden
Werkdagen:  09.00 - 17.30 uur

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Voordelen Leaseloket

  • Compleet leaseaanbod van auto’s én bedrijfsmiddelen
  • Direct online uw voordeligste maandbedrag berekenen
  • Online aanvraag, persoonlijke opvolging
​​​​​​​​

Bereken uw lease

Bij Leaseloket berekent u geheel online en vrijblijvend uw lease voor zowel auto- als bedrijfsmiddelen.

Bereken uw lease
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​